Axel Persson – Elkraftsberedare

Att arbeta med elkraftberedningar på WiseGate ger mig en bred bild av branschen då olika nätägare löser samma utmaning på olika sätt. Jag får chansen att ta till mig olika rutiner och upplägg beroende på nätägare, något som ger mig en bred kunskap inom nätplanering. Min vardag bjuder ständigt på nya utmaningar som utvecklar mig och blir sällan långtråkig, man blir kort och gott aldrig fullärd.

Under de drygt tre år jag varit på WiseGate har jag bland annat haft i uppdrag att bereda nyanslutningar och nätförstärkningar i både stadsmiljö och i landsbygd. Uppdragen har även innefattat kablifiering och jordningsarbeten intill Svenska Kraftnäts 400kV-ledningar, samt kablifiering lokalnät, ombyggnad 52kV luftledning, nybyggnation 24kV luftledning.

Min bakgrund som distributionselektriker/linjemontör gör mig till den person som kollegor vid behov vänder sig till med bland annat materialfrågor, något som jag uppskattar, det är kul att ens kunskaper är efterfrågade och roligt att lösa bekymmer tillsammans.