Jakob Edstrand – civilingenjör Elkraft

Jag trivs bäst när jag har flera olika uppdrag som löper parallellt. Jag är relativt nyanställd på WiseGate och valde just WiseGate för kombinationen av ett litet familjärt bolag med närhet till tekniken och besluten i vardagen.

Som ”elnörd” försöker jag alltid hänga med i utvecklingen av t.ex. framtidens elnät och smarta lösningar för att säkerställa möjligheten till ett fossilfritt samhälle. Det var denna drivkraft och nyfikenhet som ledde mig till WiseGate – det är ett spännande och växande företag med helt rätt ambitioner och uppdrag!

Efter examen från Chalmers jobbade jag i ca 10 år som konsult med olika spårvägsprojekt där jag haft en mängd olika uppdrag, främst inriktade på teknikområdena signal och elkraft.

Jag trivs bäst när jag har flera olika uppdrag som löper parallellt och för närvarande kör jag fyra till fem aktiva uppdrag. Ett lite större mekatronikuppdrag, då som delprojektledare för en testrigg i en FoU-anläggning som provar nästa generations elfordon. I framtiden vill jag fortsatt kombinera olika deltidsuppdrag för att jag som person ska få en varierande arbetsbelastning med utmaning och utveckling samt inte minst, för att jag får känna att jag gör skillnad.