Om oss

Under hösten 2014 formades WiseGate i Malmö med ett antal erfarna och kompetenta ingenjörer. Förändringar inom bland annat kärnkraftsbranschen gav oss många medarbetare med lång erfarenhet inom energibranschen och processanläggningar. Namnet WiseGate symboliserar det vill vara för kunden; kunskapen mot nästa fas, en partner till nästa tollgate eller lösningar för en helhet.

Vi på WiseGate hanterar dagligen små som stora internationella projekt. Allt ifrån saker vi gjort många gånger, till utveckling av icke beprövad teknik. Men med rötter från den strukturerade och kvalitetssäkrade kärnkraftsindustrin följer alla vår projekt ett mönster av strategi och tydlighet. Det är därför vår logga utgörs av en tollgate. En god leverans mot kund är i slutänden allt som räknas. Vårt arbete symboliseras därför av den tollgate som alltid ligger framför oss, varje dag, i loggan på WiseGate. Vi kallar det

Adding Value by Knowledge

År 2017 blev Demab en del av familjen. Som en del i en helhet blir automationsbolaget Demab ett dotterbolag till WiseGate. Demab som designar och bygger automationslösningar samt kraftfördelning blir en naturlig del i vår organisation när avståndet ifrån ritbord till hårdvara behöver krympa. För kunden blir nu WiseGate en partner som tar projektet från förstudier och projektering ända fram till driftsatt och slutdokumenterad systemlösning, allt inom samma bolag.

År 2019 etableras vi i Göteborg då TecNet införlivas i WiseGate. Nu breddas vårt erbjudande som fram tills nu varit fokuserat på elkraft- och automationslösningar. Med TecNets erfarenhet och historia utökas vår bredd ytterligare inom process, rör och mek. Vi får flera medarbetare som kan komplettera såväl våra ”helhetsprojekt” som våra uppdrag ut mot kund, både genom vår närvaro i Göteborgsområdet men också genom den breddade kompetensen.

Under 2017 blev automationsbolaget Demab en del av WiseGate.

Vi etablerar oss i Göteborg under 2019 då TecNet införlivas i WiseGate.

Vidare mot nya mål

Sju år in i vår verksamhet kan vi stolt konstatera att vårt varumärke har fått en tydlig plats i branschen. Vi är idag etablerade på nio orter, från Malmö i söder till Bollnäs i norr och har ett brett utbud av kvalificerade ingenjörstjänster. Enligt plan finns även specialister inom framför allt elkraftteknik och I&C samt samarbete med akademin i ett flertal R&D-projekt. Våra uppdrag utförs till stora delar hos kund, men i allt större omfattning också på våra levande regionkontor. Merparten av uppdragen utförs i Sverige men under åren har vi varit delaktiga i projekt i ett 20-tal länder.

Sommaren 2021 satte vi en ny strategiplan där en kontrollerad tillväxt ligger i fokus. Vår viktigaste konkurrensfördel är vår personal och det är med extra stor stolthet, vi kan skryta med den lojalitet och lagkänsla som finns bland våra medarbetare. Detta ställer givetvis krav och utveckling på vårt sätt att leda bolaget. Vi vill ju vara det familjära lilla bolaget, med korta beslutsvägar där kunskap, teknik och personliga egenskaper är i centrum, där vi genom handling och omtanke tar oss in i framtiden genom att sätta Medarbetaren i Fokus.

Vi började 2024 med att ansluta oss till Solwers Sweden AB
Solwers stärker sin närvaro i Sverige genom förvärvet av vårt moderbolag WiseGate AB Förvärvet omfattar även vårt systerbolag DEMAB AB.
Vi förhåller oss ytterst positivt till denna företagsaffär och ser stora utvecklingsmöjligheter för WiseGate framöver parallellt med de andra Solwers-bolagen samtidigt som vi kan fortsätta verksamheten under våra varumärken WiseGate Consulting och DEMAB och en oförändrad företagskultur.