Patrik Granström – VD

Möt WiseGates VD och till lika en av ägarna, Patrik Granström.

Patrik är uppväxt i Kilafors som ligger i Hälsingland, strax söder om Bollnäs. Uppväxten präglades av livet på landet där släkten hade ett jordbruk där Patrik spenderade mycket tid. I tidig ålder fick han lära sig köra traktor och motorsåg. Den första mopeden, en Pusch för övrigt, fick Patrik och hans två bröder när han var 7 år.

Andra intressen under uppväxten var fiske och idrott. Fotboll spelades på anrika Knöttas IP i Kilafors och bandy spelades på Sävstaås IP i Bollnäs. Med en golfbana 100m från hemmet så blev det en hel del golf med. Under de sena tonåren och ett antal år framåt intresserade sig Patrik för Karate och agerade även instruktör under ett antal år.

Yrkeskarriären började tidigt med sommarjobb som grisfarmare, plåtslagare, golfbanearbete och metallpulvertillverkare. Efter studierna och ett antal anställningar inom olika verksamheter så började Patrik inom energibranschen 1998, på Vattenfall Utveckling i Älvkarleby. Efter några år inom FoU så valda han att lämna ingenjörsyrket för att bli chef, först inom FoU-verksamheten och sedan inom Vattenfall Service med fokus på Elkraft, fördelningsstationer. Efter 11år på Vattenfall lämnade han företaget för att börja på Eltel Networks. Efter att ha byggt upp en entreprenadverksamhet där blev han senare ansvarig för elverksamheten, nationellt. Efter några år gick flyttlasset till One Nordic AB med fokus på affärsutveckling.

År 2014 valde Patrik att tillsammans med Michael Augustsson att starta WiseGate Consulting AB. Patrik är gift med Agneta och de har två döttrar, Wilma 20 och Meja 17. I familjen finns även hästen Dante samt Sören och Sven (katter).